Lommeregnerpakken

I de senere år er der i pædagogoiske kredse kommet mere fokus på, hvordan børn lærer bedst. Der har været talt om forskelige læringsstile. For eksempel at den primære læringsvej hos de yngste elever er ved at eksperimentere med kroppen og med konkrete undervisningsmidler.

Erfaringen fra skoleverdenen viser også, at børn længere oppe i skolesystemet har stor glæde af læringsprocesser, der får hele kroppen med på en sjov og aktiv måde.

I den forbindelse er “Tastaturmåtten” et meget brugbart redskab. Måtten kan med fordel inddrages i forskellige danskaktiviteter eller i andre sprogfag, som afveksling til den mere boglige undervisning.

Øvelserne her i hæftet er tilrettelagt, så nogle kan udføres udelukkende ved brug af måtten, andre øvelser lægger op til inddragelse af nogle af de redskaber, du finder i YouthQuickplay-læringspakken.

Når man ikke lige er i gang med nogle af øvelserne, kan man med fordel lade måtten ligge fremme et sted, hvor børnene færdes, for eksempel i frikvartererne, så de nemt kan “komme til” at hoppe og hinke bogstaver og ord. Også når der ikke står “Dansk” på skemaet.

Nogle af øvelserne er beregnet til at et par børn kan lave dem sammen, andre er til mindre grupper af børn, og endelig er der nogle øvelser som en hel klasse vil kunne arbejde med i fælleskab.